Detta var förra årets julaftonsdessert (därav de något juliga bilderna), men pannacotta kan man ju äta året om! Underbart krämig och smakrik. Hoppa inte över hallonröran, den gör hela desserten!
4 portioner
Pannacottan
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 gelatinblad
15-20 passionsfrukter
Gröp ur passionsfrukterna och pressa ut saften genom en finmaskig sil.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädde och socker. Krama vätskan ur gelatinte och rör ut i den varma grädden. Häll i passionssaften och rör om försiktigt. Häll upp i glas och ställ in i kylen, helst över natten.
Hallonröran
250 g frysta hallon
3 msk strösocker
½ tsk ingefära
Tina hallonen och rör ihop med socker och ingefära. Skeda ovanpå pannacottan vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar