tisdag 26 februari 2013

Passionsfruktpannacotta med ingefärliga hallon

Detta var förra årets julaftonsdessert (därav de något juliga bilderna), men pannacotta kan man ju äta året om! Underbart krämig och smakrik. Hoppa inte över hallonröran, den gör hela desserten!




4 portioner

Pannacottan

2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 gelatinblad
15-20 passionsfrukter

Gröp ur passionsfrukterna och pressa ut saften genom en finmaskig sil.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädde och socker. Krama vätskan ur gelatinte och rör ut i den varma grädden. Häll i passionssaften och rör om försiktigt. Häll upp i glas och ställ in i kylen, helst över natten.


Hallonröran

250 g frysta hallon
3 msk strösocker
½ tsk ingefära

Tina hallonen och rör ihop med socker och ingefära. Skeda ovanpå pannacottan vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar