onsdag 19 september 2012

Brownies med kanel och mörk choklad




Kanel och choklad är nästan obeskrivligt gott ihop!
Och lite höstmysigt tillsammans med regn och te.


Ca 16 stycken

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
½-1 dl grovhackade valnötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull. Bryt i chokladen och låt det smälta ihop. Vispa ägg och socker. Rör ihop de torra ingredienserna, och vänd ner i äggvispet. Rör ner chokladsmör och valnötter. Häll smeten i en liten klädd långpanna, ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Känn med en sticka så att den är lagom kladdig inuti.
Låt den svalna och skär i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar