onsdag 8 augusti 2012

Polkagrisbiscotti



Gudomliga godiskakor!
Smakar barndom och pepparmynta, och ser så fina ut i sin glasburk.
Biscotti är min bästa kaka; man kan ha i nästan vad som helst och så kan man ha en burk på fikalager i skafferiet utan att de blir mjuka och tråkiga efter två dagar (om man kan hålla sig ifrån att knapra upp dem vill säga..). Ja, och så är de så himla goda såklart!


Ca 40 kakor

3 ägg
2 dl strösocker
75 g smör, rumstempererat
2 tsk bakpulver
1 ½ dl polkagrisar, krossade
ca 7 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker, rör ner äggen ett i taget. Blanda i de krossade polkagrisarna. (Krossäkert tips: Lägg polkagrisarna i en plastpåse på en skärbräda, med ev. en handduk över och slå på dem med en hammare, så slipper du polkagriskross i hela köket.)
Vänd ner mjölet tillsammans med bakpulvret och rör ihop till en smidig deg.
Rulla degen till tre längder och lägg dem med lite mellanrum på en plåt. Platta till dem något. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter så de får fin färg.
Ta ut plåten och skär genast längderna på snedden i ca två centimeter tjocka kakor. Stäng av ugnen och ställ in plåten igen, låt kakorna torka på eftervärme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar