söndag 22 april 2012

Chokladsufflé

Efter en lång tyst vecka här inne är jag tillbaka med ett nytt suffléexperiment. Jag var ju peppad på att ge mig på det igen, det tog lite tid bara... Och denna gången skulle jag vilja säga att det blev sufflésuccé! De reste sig så fint i ugnen, blev höga, fluffiga och underbart chokladiga! Vilken lycka att titta på dem i ugnen medan de växer.
Det är faktiskt inte så svårt att baka en sufflé som man skulle kunna tro. Se till att vispa äggvitan ordentligt bara, men det kan man ju göra medan man tänker på annat så det är inte så väldans komplicerat.



4 stycken

150 g mörk choklad
½ dl mjölk
6 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
4 äggvitor

Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra och sockra 4 suffléformar, hela vägen upp till kanten.
Smält ihop choklad och mjölk i vattenbad. Häll över i en skål och blanda ner äggulorna, vaniljsocker och 3 msk strösocker.
Vispa vitorna fluffigt och tillsätt 3 msk strösocker. Fortsätt vispa tills du har en fast och glansig marängsmet. Vänd försiktigt ner vitorna i chokladsmeten.
Fyll dina formar helt och släta till kanten. Grädda i mitten av ugnen 14-16 minuter. De ska ha rest sig en bra bit och fått lite färg på toppen när de är klara.
Servera med en klick lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar