söndag 25 mars 2012

Våffeldagen 2012



I år är det faktiskt lillstrumpan som bjuder mig på våfflor! En mycket härlig dag för våfflor tycker jag; klarblå himmel och vårsol, kan man önska sig nåt mer?
Om du letar våffelinspiration finner du ett standardrecept på frasvåfflor här, eller varför inte smarriga kanelvåfflor?
Mitt bidrag till årets våffeldag blir en liten burk med hemkokt sylt! När man säger hemkokt sylt tänker i alla fall jag att det låter grymt imponerande, så komplicerat och tidskrävande som det måste vara att stå vid spisen och koka sylt. När det i själva verket är hur enkelt som helst! Blanda lite bär och syltsocker i en gryta, koka några minuter, vips så är det färdigt!


Bärsylt

500 g bär, t.ex. hallon och blåbär
500 g syltsocker
1/4 dl vatten
1 vaniljstång

Blanda bär, socker och vatten i en kastrull. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och rör ner i bären.
Koka upp allt under omrörning, fortsätt koka kraftigt i ca 5 minuter under ständig omrörning.
Skumma av.
Häll upp på en ren burk och förslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar