söndag 22 januari 2012

Kladdiga chokladrutor



Man tager vad man haver är ofta min filosofi i köket, så igår gjorde jag en räd i förråden och hittade diverse godsaker. Tom en påse små marshmallows som blev en  glad överraskning i kakan, de gjorde rutorna extra sega och fick en något fluffig känsla.
Det blir lite tröttsamt ibland med den vanliga kladdkakan när man spontant vill baka något gott (även om den alltid är god..). Detta är en något tillpiffad variant!


Ca 15 st.

Kladdkaka

100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 msk kakao
1 ½ dl mini marshmallows

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, rör i ägg och socker. Rör ner de torra ingredienserna och blanda sedan i marshmallowsen. Häll upp smeten i en liten långpanna klädd med smörpapper. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Kakan ska vara lagom kladdig.


Täcke

150 g mjölkchoklad
50 g smör

Kokos

Smält ihop choklad och smör i vattenbad. Bre på krämen på den kalla kakan och strössla över kokos.

1 kommentar:

  1. Vad spännande med marshmallows i! Måste testa!
    Puss från Mian

    SvaraRadera