måndag 2 januari 2012

Chocolate creamdream pie

Gott nytt år allihop!
Hoppas ni har haft en härlig nyårsafton och en bra start på det nya året! Själv har jag inte gjort många knop, eller några bakverk, men jag har åtminstone hittat en ny favoritlåt. Inte så illa det.

Tills årets bakande sätter igång kommer här recept och bild på vad som serverades på födelsedagskalas nr. 2 så länge. Ingen tårta denna gång, men en chokladpaj och det är väl nästan lika bra?
Chocolate creamdream pie. Är det inte ett alldeles underbart namn på ett bakverk?
Denna chokladdröm kommer också den från den fantastiska bakboken Kärleksmums; man blir så varm i själ och hjärta av att bara sitta och bläddra i den!
Prova baka, och njut!




Botten

300 g digestivekex
1 dl kakao
100 g smält smör

Mixa ihop ingredienserna till en grynig massa och tryck ut den i en springform.
Ställ den kallt en halvtimme och sätt ugnen på 200 grader. Grädda botten i ca 15 minuter.
Låt den svalna.


Fyllning

4 äggulor
1 dl strösocker
½ dl råsocker
1 dl grädde
200 g mörk choklad
100 g smör

Blanda äggulor, grädde, strö- och råsocker i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den blir tjock. Dra kastrullen av spisen och rör ner chokladen i bitar tillsammans med smöret. Låt allt smälta samman.
Häll krämen i den avsvalnade bottnen, ställ in i kylen och låt den stelna i ca 2 timmar.


Topping

4 äggvitor
1 msk maizena
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop allt till en styv och blank maräng och bred på kakan.
Bränn marängen med en gasbrännare, eller ställ in längst upp i ugnen på högsta värme en snabbis (men bara så marängen får lite färg).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar