Även en rackarns god banankaka från min bakbibel har det hunnits med! Inget speciellt juligt eller så med den, men den bara gled med ändå mitt i allt det andra.
Tur det för alla banankakelovers, med sina knapriga pekannötter.
Pekan är för övrigt min nya favoritnöt.
150 g smör, rumtemp.
1 dl strösocker
2 dl florsocker
4 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk kanel
½ tsk ingefära
75 g pekannötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och florsocker krämigt. Vispa ner äggen ett i taget.
Mosa bananerna till en puré och rör ner i smeten. Vänd ner de torra ingredienserna tillsammans med pekannötterna (hela eller något grovhackade).
Häll smeten i en smord och bröad avlång form, grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Den ska vara helt torr när den är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar