Har alla ätit sig mätta på sill och potäter nu? Men jordgubbar är det väl ingen som tröttnat på än va? För denna lilla tårta är något man borde prova hemma :)
Årets midsommarefterrätt som slank ner snabbt trots att ingen egentligen var hungrig längre efter all mat vi stoppade i oss..
Jordgubbar och vit choklad är mm mm så gott ihop, och när passar det inte med tårta??
Denna kommer gå hem hela sommaren!
Botten
1 ½ ägg
1 ½ dl strösocker
3 msk varmt vatten
1 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 lime
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vattnet och sedan de torra ingredienserna, rör om ordentligt. Pressa saften ur limen och blanda i smeten.
Häll smeten i en springform, grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Låt svalna.
Chokladmousse
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 msk florsocker
2 gelatinblad
1 liter färska jordgubbar
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Smält chokladen över vattenbad. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma chokladen tills de smälter.
Vispa grädden i en bunke.
Vispa gulor och florsocker i en annan bunke och vänd ner grädden. Blanda sedan i den smälta chokladen.
Häll moussen över sockerkaksbottnen och ställ in i kylen för att stelna i ett par timmar.
Skölj och klyfta jordgubbarna och lägg på tårtan innan du serverar den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar