GLAD PÅSK!
Nu har den sköna påskledigheten äntligen börjat!
Här kommer bild och recept på de goda morotsmuffins jag bakade tidigare i veckan. Toppade med en limefrosting som tyvärr blev lite rinnig.. Skulle haft i mer florsocker! (Hade inte i lika mycket som det står i receptet..)
Men tycker att de blev väldigt söta i alla fall :)
Morotsmuffins, ca 20 st.
3 dl socker
3 ägg
100 g smält smör
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1 krm muskot
50 g hackade valnötter
3 dl finriven morot
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker. Rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten. Vänd sen ner morot och valnötter. Fyll formarna och grädda i ca 20 minuter mitt i ugnen.
Limefrosting
4 msk smör
200 g cream cheese
500 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
Limejuice efter smak
Låt alla ingredienser bli rumsvarma. Vispa sedan smör och cream cheese. Rör i florsocker tills det blir en bra och tjock konsistens, och sedan vaniljsocker och lime. Låt stå kallt en stund innan du toppar dina cupcakes.
Hemma på påsklov, hälsade på hos moster och fick höra om din nya blogg - var tvungen att kolla in den. ;) Vad fina foton du har tagit och vad gott allt verkar. Får fortsätta kika in här och se vad du gör för mumsigt! Kram Marie
SvaraRadera