måndag 27 maj 2013
Vaniljsås på 5 minuter
Hemvispad vaniljsås är minst lika gott som köpe (om inte godare, just för att den är hemmagjord). Det går snabbare än att springa till affärn för att köpa färdig och dessutom slipper du alla konstiga tillsatser. 4 ingredienser och bara att vispa med elvispen :)
Detta blir mitt bidrag till månadens sötsak som har tema tillbehör nu i maj. Perfekt till alla sorters pajer (efterrätts i alla fall...), mjuka kakor,bär eller fruktsallader, eller vad man nu tycker om att äta vaniljsås till.
Med detta bidrag är jag också med och tävlar om nya kokboken Sött från förr av Therésia Erneborg, eftersom jag fullkomligt älskar hennes första kokbok och den här ser precis lika fin ut.
Vaniljsåsen ja!
3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt. Vispa grädden lagom fast i en egen bunke. Rör ner äggvispet i grädden och blanda om till en ljuvligt fluffig vaniljsås. Servera!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Smaskens, måste prova!
SvaraRadera