torsdag 7 juni 2012

Somrig cheesecake



Hade ni ett hejdundrande nationaldagsfirande igår?
Här var det kanske inte så väldigt hejdundrande men en liten middagsbjudning fick det bli i alla fall. Till efterrätt serverades den här krämiga cheesecaken med ett hav av jordgubbar ovanpå. Just nu vill jag ha jordgubbar på allt jag äter!
Ni kan inte fatta hur enkel denna kakan är att fixa ihop, ingenting som ska gräddas; bara att vispa lite grädde, röra ihop allt med en slev, mosa några kex och sen klart! På ett ungefär i alla fall.. Hursomhelst, ni borde verkligen testa om ni som jag är lite svaga för cheesecakes! Så himla enkel att variera är den med, det finns ju så mycket goda frukter och bär att välja på. Jag tackar fina Malin för receptet, hon vet vad som är gott för muffinsmagen hon. :)




Botten

12 digestivekex
100 g smält smör

Mosa kexen och blanda med smöret. Tryck ut i en form, gärna med löstagbar kant.


Fyllning

3 dl vispgrädde
400 g färskost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Saften från ½ citron

Vispa grädden. Rör ihop färskost, florsocker, vaniljsocker och citronsaft. Vänd ihop blandningen med grädden. Häll över kexbottnen och ställ in i kylen minst 4 timmar (eller över natten).
Dekorera med klyftade jordgubbar och lite rivet limeskal eller annat gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar