Kardemumma, vilket konstigt och härligt ord...
Här kommer i alla fall cupcake nr 3 från kalaset! Piffade till vaniljmuffinsen med lite kardemumma (nästan så att man fick lite bullkänsla) och toppade med en frosting på grädde och mascarpone.
Enkelt, men ack så smarrigt!
Vaniljcupcakes, ca 16 st.
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda i det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Rör i mjöl, bakpulver och kardemumma.
Skeda upp i formar och grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Mascarponefrosting
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
(Färg)
Vispa grädden hårt.
Vispa i mascarponen tills det är välblandat och krämigt. Rör i vanilj- och florsockret och ev. färg.
Spritsa eller bre på dina cupcakes!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar